Czytając kolejne wpisy w tym wątku odnoszę wrażenie że przed ich napisaniem nie zawsze wszystkie wcześniejsze wpisy zostały doczytane.
Pozwolę sobie zacytować to co napisano i subiektywnie wydaje mi się istotne:
Asiek napisał(a):
Za dobre wieści dziękuję Pani Beatce i Panu Maciejowi - pracownikom poznańskiego Archiwum, którzy - choć wcale nie muszą - dzielą się z nami dobrymi wieściami, w nadziei, że nas to ucieszy.
TomekD napisał(a):
Forum WTG jest (jedynym znanym mi) forum genealogicznym na którym można liczyć na odpowiedź i pomoc osób związanych z Archiwami w których jesteśmy gośćmi - Beatę i Macieja z APP, x.Jana z AAP.
kufferka napisał(a):
Pani Beatko!
Myślę, że niepotrzebne są jakiekolwiek wyjaśnienia i sprostowania. Wszyscy, którzy odwiedzają pracownię AP w Poznaniu wiedzą, że zawsze można liczyć na Pani życzliwą pomoc i uśmiech
Szczególnej uwadze polecam to co napisała Asiek...
Beata, Maciej i Hania wspomagają nas - w poszukiwaniach w AP, pisząc na forum WTG i dzieląc się aktualnymi informacjami z AP.
Wydaje mi się że kierowanie do Beaty, Macieja i Hani wszelkich życzeń i zastrzeżeń do działania AP nie ma żadnego uzasadnienia i sensu.
Jeżeli w AP coś nie końca działa tak jak byśmy oczekiwali bardziej racjonalnie wydaje się spróbować zastukać tutaj:
Naczelny Dyrektor Archiwów Państwowych
dr hab. Władysław Stępniak
telefon (22) 565-46-01
ndap@archiwa.gov.pl zapewne relacja o zapytaniu i odpowiedzi z DAP na forum WTG będzie informacją ciekawą.
PS.
Łukasz Bielecki napisał(a):
Nie chcę byc złym prorokiem, ale jeśli informacje z genealodzy.pl się potwierdzą, to niektórzy będą się musieli przeprosić z Kubusiem

Co do treści - wszystko możliwe, co formy raczej nigdy - z mojej strony przynajmniej...